• Maak jouw inkoop succesvoller

    Maak jouw inkoop succesvoller

Circulaire Markten en Deelnemersbijeenkomsten

In het najaar van 2018 organiseren wij een expertbijeenkomst.

Voor 2019 zijn de volgende bijeenkomsten geagendeerd::

  • 21 maart: Dag van de Duurzame Facility Manager. 
    Op een centrale lokatie maken we bekend wie de meest duurzame inkoper van Nederland is geworden. 
  • April: Circulaire Markt

Het programma van al deze bijeenkomsten is in de maak. Meer informatie volgt.

CIRCULAIRE MARKT 10 APRIL 2018
We kijken terug op een geslaagde tweede B2B-Circuliare Markt bij FLOKK in Rotterdam. Erik Toenhake van Dutch Spirit zegt: 'Ik heb de markt als positief ervaren al had ik wel op meer bezoekers gerekend. Het is een B2B markt en men verwacht misschien niet consumenten-gerelateerde producten. De belangstelling en betrokkenheid was groot, en de onderlinge verstandhouding tussen de standhouders prima. Voelde beetje als een grote familie met dezelfde intrinsieke motivatie."
Doel van de Circulaire Markt is naast naamsbeenheid van de stahouders ook dat er deals gesloten worden. Joep van Ginderen van BamboeFietsen heeft een mooi verhaal:

"Na het verhaal van een medewerker van Goodfuels koos ik ervoor om de eerstvolgende keer dat ik zou moeten tanken dit te doen bij Goodfuels. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het antwoord op de vraag waar en hoe je je geld besteedt een verschil maakt. Zo gezegd zo gedaan. Het tanken was niet anders dan anders hoewel me wel het ontbreken van een vieze diesellucht opviel. 

Tijdens de presentatie van de circulaire markt van Groengeld vroeg ik me af wat dat ‘het iets duurder’ betekent in de praktijk. Dit bleek 14 cent per liter te zijn, vergeleken met de standaard diesel prijs. Dat vind ik te billijken. Het rijden met de Goodfuels diesel is niet anders dan ’normale’ diesel. Maar het geeft me wel een goed gevoel om áls ik dan kies voor de auto, dat ik dat dan doe met zo weinig mogelijk impact voor het milieu. En daar gaat het volgens mij om: keuzes maken met de door ons iedere dag bestede Euro’s. Dat maakt impact op een duurzame manier.”

Circulaire Markt 2019

datum nog niet bekend

Voorjaar 2019 organiseert Groengeld haar derde B2B Circulaire Markt.

We zoeken nog een geschikte lokatie en partner die het wil en kan hosten. We werken toe naar 35 standhouders en 200 bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie volgt.

Lees meer

Expert Meeting

datum nog niet bekend

Circulair, groen en sociaal inkopen, hoe doe je dat ?

Waar moet je op letten als je minder CO2 wilt of minder afval binnen je bedrijf wilt? Hoe kan u als inkoper slimme producten kopen die daar gegarandeerd rekening mee houden en èchte resultaten boeken. Met experts ziet u door de bomen het bos weer en leert u welke keuzes er zijn en waar de voetangels en klemmen liggen en hoe die te vermijden zijn.

U gaat in kleine groepjes of individueel de diepte in met een deelnemer van GroenGeld.

 

Lees meer