Cycloon Post & Fietskoeriers

Cycloon Post & Fietskoeriers

" Ondernemen met oog voor mens, milieu en maatschappij"

  • Telefoonnummer: 085 - 27 33 273
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Straat + huissnummer: Floresstraat 9
  • Postcode: 8022 AD
  • Zwolle
  • Land: Nederland

Bedrijfsvisie en missie

Bij Cycloon maken we bewust de keuze om duurzaam en sociaal te ondernemen. Dit uit zich in de manier waarop wij werken. In de stad verzorgen onze fietskoeriers alle koeriersdiensten op de fiets. Ze zijn snel, duurzaam en binnenstadvriendelijk. Daarmee zijn wij de beste keuze als het gaat om logistiek in de stad. In onze postcentra worden alle werkzaamheden uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat de post die de fietskoeriers ophalen bij bedrijven in de stad door onze postmedewerkers wordt gesorteerd, verzendklaar gemaakt en waar mogelijk ook zelf wordt bezorgd. Onder goede begeleiding zorgen we er met zijn allen voor dat dag in dag uit alle post op de juiste plaats van bestemming komt. De wil om een rol van betekenis te spelen op het gebied van mens en milieu maakt onze werkwijze voor ons vanzelfsprekend.

Onze doelstellingen

icoon afval

0% Afval

Circulair-to-Cycloon

Bij Cycloon staan we voor een afname van producten. Natuurlijk hebben we, om ons werk uit te voeren, veel producten nodig, maar bij de keuze in het soort product zullen we bij de aanschaf werken volgens het cradle to cradle principe. Oude fietsframes gaan naar de oud-ijzerboer en fietsbanden doen dienst als spanband. We zullen kijken waar het product vandaan komt en als het op of niet meer bruikbaar is waar het vervolgens heengaat. Zo willen we in 2016 starten met een eigen duurzame gerecyclede kledinglijn van onze(en die van andere) oude, niet meer bruikbare fietskleding. Printen doen we in 2016 enkel op gerecycled papier. Ook gaan we in 2016 ons inkoopbeleid verder vormgeven zodat we precies weten bij wie we onze inkopen doen.

icoon fosiel

0% Fossiel

Fietsen maakt de wereld mooier!

Cycloon is in 1999 op de fiets geboren. Als fietskoeriersbedrijf van origine doen we nog steeds het liefst álles op de fiets. Het geeft plezier, is gezond en biedt een uitstekend alternatief voor andere, meer vervuilende, vervoersmiddelen.

Sinds de start van Cycloon Post in 2012 is het nodig om op een andere manier naar onze bedrijfsvoering en de bijhorende voetafdruk te kijken. Inmiddels hebben we 15 postvestigingen in Noordoost Nederland tussen Groningen en Nijmegen en zijn we snel groeiend. Onder andere de uitwisseling van post tussen deze vestigingen zorgt voor een logistiek netwerk waarbij de afstanden te groot zijn om per fiets uit te kunnen voeren. Daarmee is onze voetafdruk sindsdien een stuk groter geworden.

Die extra vervoersbewegingen zijn niet de enige factoren die bijdragen aan een grotere voetafdruk. Met ook een groeiende groep Cycloners verbruiken we meer papier, meer energie, meer koffie en bouwen we meer fietsen, schaffen we meer bedrijfskleding aan en bestellen we meer computers en telefoons.

Met deze zaken in het achterhoofd hebben we de volgende doelstelling opgesteld:

"De totale bedrijfsvoering en vervoersstromen van Cycloon zijn in 2025 volledig CO2 neutraal."

icoon talent

100% Sociaal en inclusief

Iedereen is belangrijk

We onderscheiden ons door de aandacht die we hebben voor ons personeel. Door het bieden van begeleiding op maat stimuleren we onze mensen waar mogelijk. Wij streven ernaar dat ze als individu goed binnen het ‘team’ Cycloon kunnen en willen functioneren. Elk individu is hierbij een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, van postsorteerder tot de algemeen directeur. Het gevolg hiervan is een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Voor ieder individu in onze organisatie zoeken we uitdagingen die aansluiten bij zijn of haar talenten. Personeel dat niet uitgedaagd wordt is een gemiste kans voor Cycloon. Deze filosofie geldt voor iedereen die bij Cycloon werkt, van medewerkers op de werkvloer tot stafmedewerkers.

Onze producten

Cycloon Post & Fietskoeriers
Full service postdiensten

Post versturen regelt u bij Cycloon Post. Wij ondersteunen u op ieder gebied: van brengen en halen, tot het frankeren en bezorgen van uw post.

Door onze full service postverwerking hebben onze zakelijke klanten geen omkijken meer naar hun postzaken. Post uit de postbus brengen we 's ochtends bij u op kantoor en uitgaande post halen we aan het eind van de werkdag bij u op. Ook de frankering en verzending hoeft u dan niet meer zelf te doen. Wij houden precies voor u bij hoeveel post u verstuurt per maand en u ontvangt daar een handig overzicht van.

Uw postzaken regelt u makkelijk en snel bij Cycloon!

Cycloon Post & Fietskoeriers
Fietskoerierdiensten

De koeriersdienst van Cycloon is de snelste en meest duurzame koeriersdienst in de stad.

Fietskoeriers zijn dé oplossing voor (pakket)bezorging in de stad. Ze zijn snel, duurzaam en het overige verkeer niet tot last. Waar auto's en bestelbusjes moeite hebben om de stad in en uit te komen, zijn fietskoeriers zo op de plek van bestemming. Of het nu gaat om een spoedzending, of om een structurele oplossing voor het bezorgen van uw producten uit uw winkel: Cycloon doet het allemaal.

beoordeel bedrijf
0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)