Ecodrukkers

Ecodrukkers

" Duurzaam en effectief"

  • Telefoonnummer: 0172-520020
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Straat + huissnummer: Handelsweg 2
  • Postcode: 2421LP
  • Nieuwkoop
  • Land: Nederland

Bedrijfsvisie en missie

Ecodrukkers
De kracht van de combinatie ICT + Publishing + Print

Ecodrukkers bestaat uit drie zelfstandige business units Ecomediasolutions, Ecopublishers, Ecodrukkers. Samen vormen deze drie business units de fundamenten voor het beheren, opmaken, vermenigvuldigen en ontsluiten van duurzame communicatie.

Ecomediagroep gelooft in de kracht van drukwerk en online communicatie. Drukwerk om aandacht en interesse te wekken, een landingspagina om respons te converteren. Door de uitingen op elkaar af te stemmen, roepen we bij uw doelgroep dezelfde beleving op. Door het maken van goede responsanalyses, krijgt u als bedrijf snel inzicht in de interessegebieden van uw afnemers. Hierdoor kan communicatie beter worden afgestemd op het profiel van degene die het ontvangt. Hoe relevanter de boodschap, hoe hoger de respons. Gelijktijdig wordt dan de communicatie waste, verminderd.

Onze filosofie: liever 10 x 1000 op de klantgroep afgestemde communicatie, dan 1 x 100.000 onze-size-fits-all-communicatie. Als klant kiest u voor ons ‘green zone’ concept: persoonlijk advies, begeleiding en controle. Of u kiest voor ons kosteneffectieve ‘blue zone’ concept dat gebaseerd is op self-service binnen uw eigen media-bestel-platform.

Onze doelstellingen

icoon afval

0% Afval

No-waste filosofie

De communicatie-industrie genereert meer afval dan welke industrie ook. De respons is vaak minder dan 2%. Dat betekent 98% waste. Tevens wordt er nog veel gebruik gemaakt van milieubelastende materialen en chemicaliën. Deze inzichten vormden voor Ecomediagroep in 2004 de basis voor een geheel nieuwe formule: Het Ecocolour mediaconcept. Geavanceerde ICT- en marketingtechnologieën gecombineerd met duurzame productiemethoden, waarbij een no-waste filosofie voorop staat.

icoon fosiel

0% Fossiel

Elektrisch rijden

Ecomediagroep promoot het rijden in elektrische vervoersmiddelen. Geen fijnstof, geen roet, geen CO2 en geen lawaai. Van de lagere kosten worden we vrolijk, maar elektrisch rijden zorgt ook voor een lach op het gezicht van onze klanten. Snel, schoon en stil je spullen bezorgen of je diensten leveren indien collectief vervoer niet mogelijk is. Onze elektrische auto’s en bestelbus zijn dus méér dan een volwaardige vervanging van onze conventionele bedrijfswagens. Ons wagenpark is dan al elektrisch, er wordt nog altijd gezocht naar andere duurzame mogelijkheden. Zo kijken we bij Ecomediagroep op dit moment naar het 'kopen' van onze eigen windmolen van Nederlandse bodem, voor het opwekken van stroom voor het bedrijf. Dit doen we via pure energy.

icoon talent

100% Sociaal en inclusief

Investeren in een duurzame inzetbaarheid van medewerkers

In 2015 is Ecomediagroep een project gestart met als doel: het huidige personeelsbestand in zetten op een duurzame manier (gezond, motiverend en productief). Het project is gericht op de verbetering van de efficiëncy en afstemming van werkzaamheden op de 'nieuwe vraag'.

Onze producten

Ecodrukkers
De NieuweVaarkaart op Stonepaper

Sinds maart dit jaar geven wij bij Ecomediagroep onze eigen vaarkaart uit: de NieuweVaarkaart. Deze vaarkaart is een combinatie van een fysieke kaart en een digitale NV-app voor additionele informatie. Het bijzondere van deze NieuweVaarkaart is niet alleen de combinatie van een fysieke kaart en het online gebruik (online vind je alle informatie op en rond het water), maar zit hem ook in het materiaal dat gebruikt wordt voor de fysieke kaart: Stonepaper.

Stonepaper is boom-vrij, dus het beschermt onze bossen en ons milieu. Stonepaper wordt geproduceerd zonder gebruik van water, gif of bleekmiddel. Het materiaal wordt makkelijk afgebroken door de natuur en het kan verbrand worden zonder dat daar schadelijke gassen bij vrijkomen. Daarnaast is Stonepaper watervast en in essentie vezelvrij. Hierdoor absorbeert het geen inkt en gebruikt het iets minder inkt tijdens het drukken in vergelijking met hout pulp papier. Het resultaat is een extreem scherpe afbeelding. Niet enkel de NieuweVaarkaart wordt bij Ecomediagroep gedrukt op Stonepaper. Steeds meer bedrijven ontdekken dit mooie alternatief voor regulier papier.

Ecodrukkers
Papier van Tomatenvezels

Er is in de wereld een chronisch tekort aan grondstoffen en daardoor is het uiterst noodzakelijk dat we naar alternatieve grondstoffen voor papier blijven zoeken. Als we dit uit andere afvalstromen kunnen halen, is dat dubbele winst. In juni 2015 hebben wij bij Ecomediagroep het boek ‘zakendoen in de nieuwe economie NextGen’ mogen produceren. Dit boek werd gedrukt op papier van VNP-lid Schut Papier. Papier dat van Tomatenvezels is gemaakt.

Het komt van loof van tomatenplanten. Normaal gesproken wordt dat loof na de oogst als compost ingezet of verbrand. Dat is natuurlijk jammer, want daardoor kun je restmaterialen niet meer zo goed gebruiken. Schut Papier heeft samen met andere ondernemers, overheid en onderzoekers en het onderwijs naar toepassing van dit restproduct gezocht. Zo worden de vezels nu gebruikt voor het maken van papier en de sappen gebruikt als natuurlijk bestrijdingsmiddel. Dit papier is gewoon in Nederland geproduceerd. Dat scheelt transport en dus CO2-uitstoot.

Trophy Cabinet

ISO 14001CO2 footprint
beoordeel bedrijf
0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)