EMMA Safety Footwear BV

EMMA Safety Footwear BV

" Laat uw Positive Footprint achter en zet een eerste stap in een wereld waar afval grondstof wordt. "

 • Telefoonnummer: 31(0)43 800 1950
 • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Straat + huissnummer: Tunnelweg 104
 • Postcode: 6468 EK
 • Kerkrade
 • Land: Nederland

Bedrijfsvisie en missie

EMMA's Positive Footprint. Doe mee. Zet een stap verder.

Veiligheidsschoenen ontwerpen en produceren voor gebruik in een circulaire economie en tegelijkertijd zorgen voor menswaardig werken, zowel nationaal als internationaal. Dat is onze missie. EMMA kiest voor de ultieme ambitie: een volledig circulair assortiment, passend binnen een circulair concept. De eerste circulaire modellen zijn reeds beschikbaar. Voor alle materialen in deze schoenen is een toepassing gevonden na gebruik. Na gebruik nemen wij de schoenen weer terug (in 2019 mogen de EMMA schoenen gratis retour), en worden de materialen ingezet als grondstof voor nieuwe producten. U ontvangt van onze partner COFA een rapportage van uw positieve milieu-impact (op het gebied van water, CO2 en aantal uren dat mensen met een afstand tot arbeidsmarkt aan de ontmanteling hebben gewerkt). Vanzelfsprekend doet EMMA geen enkele concessie aan veiligheid, comfort of kwaliteit.

EMMA brengt de drie P’s daadwerkelijk in balans. Naast de ontwikkelingen binnen het productassortiment voert EMMA ook veranderingen door binnen de eigen bedrijfsvoering.

People: Al vanaf de oprichting in 1931 produceert EMMA de veiligheidsschoenen onder goede en veilige arbeidsomstandigheden, waar ruimte is voor iedere werknemer.

Profit: EMMA Safety Footwear is winstgevend, waardoor het bedrijf continuïteit en groei genereert.

Planet: Daarnaast geeft EMMA Safety Footwear via een ambitieus programma dat past binnen de gedachtegoed van EMMA's Positive Footprint (o.a. behoud van grondstoffen, water en energie) nadrukkelijk vorm en inhoud aan de derde P, die van Planet. U kunt dan ondere andere denken aan het behoud van grondstoffen, water en energie. Daarmee komen de drie P’s in balans.

Kiezen voor circulaire producten en processen betekent werken aan een transitie, een systeemverandering. Dat gaat evolutionair, stap voor stap.
          Op de eerste plaats wordt het bestaande assortiment doorontwikkeld naar een circulair assortiment. Werken binnen een circulaire economie begint namelijk al in de ontwerpfase. Elk model wordt op al haar componenten beoordeeld door middel van circulaire criteria. Daarbij kijken wij of de materialen veilig zijn voor het milieu, geschikt zijn voor hergebruik en of de materialen gemakkelijk te scheiden en te verwijderen zijn na gebruik. Waar nodig worden componenten aangepast of vervangen of wordt de wijze van assemblage van een schoen aangepast. Ook de gebruiksduur van het product wordt verlengd door het toepassen van andere materialen en constructies.
      Alle nieuwe modellen die EMMA op de markt gaat brengen zijn ontworpen voor gebruik in de circulaire economie. Daarnaast zal er in de toekomst meer gebruik worden gemaakt van gerecyclede materialen in de schoenen. Nu al zijn de inlegzool en de veters van gerecycled materiaal gemaakt. De inlegzool komt voor 70% uit gebruikte autostoelen en meubilair. De veter is gemaakt van PET-flessen en is nog sterker gebleken dan de veters die we hiervoor gebruikten. Om de circulaire producten te kunnen volgen voorziet EMMA al haar producten van een materiaalpaspoort. Zo weten we exact uit welke grondstoffen onze veiligheidsschoenen bestaan en waar de grondstoffen en de producten zich bevinden in de keten.

EMMA biedt met haar partner COFA haar klanten een retoursysteem voor gebruikte schoenen aan. Daardoor kunnen circulaire schoenen nooit verloren raken. Dit systeem wordt ook ingezet voor niet-circulaire schoenen, ook van andere merken. EMMA en COFA hebben namelijk veel betere oplossingen dan enkel storten of verbranden. Door duurzame, schone grondstoffen te koppelen aan efficiënte retourlogistiek kunnen grondstoffen hun waarde behouden. Zo vindt er een belangrijke reductie in primaire grondstoffengebruik plaats en kunnen bestaande grondstoffen opnieuw als grondstof dienen.

Zie: www.thepositivefootprint.com

www.emmasafetyfootwear.com

 

Onze doelstellingen

icoon afval

0% Afval

0% afval

Bij EMMA gooien we geen waardevolle grondstoffen meer weg. Al onze schoenen mogen gratis geretourneerd worden. Samen met partner COFA zorgen we voor een volgende gebruikstoepassing voor elk materiaal. Ook in onze eigen fabriek zorgen wij voor afvalscheiding aan de bron en krijgt ook het PU afval dat vrijkomt bij het fabriceren van de zolen een volgende gebruikstoepassing.

icoon fosiel

0% Fossiel

EMMA wil zoveel mogelijk energiezuinig produceren

EMMA heeft inmiddels al warmtepompen en energieterugwininstallaties geïnstalleerd. De volgende stap is het in gebruik nemen van 8000 m2 aan zonnepanelen. De intentieverklaring is reeds getekend, dus dit jaar gaan we beginnen!

icoon talent

100% Sociaal en inclusief

100%

Bij EMMA doet iedereen mee. EMMA was in 1931 al onderdeel van de eerste sociale werkvoorziening in Nederland. Nog steeds hebben wij meer dan 100 medewerkers in dienst die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook aan de ontmanteling van de schoenen werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze producten

EMMA Safety Footwear BV
Rocky: een van de circulaire veiligheidsschoenen

 

 • De materialen zijn zorgvuldig getest en zijn veilig bevonden voor mens en milieu
 • De producten hebben gemiddeld een langere levensduur dan de ‘gewone’ schoenen door gebruik van andere materialen en constructies (stiknaden op een stuk leder i.p.v. losse stukken aan elkaar gestikt).
 • De materialen zijn gekozen om recyclebaarheid, hergebruik en om geschiktheid voor volgende gebruikstoepassingen (en omdat de materialen nóg veiliger en comfortabeler zijn)
 • De producten zijn her-ontworpen voor gemakkelijke ontmanteling
 • De producten zijn met minder onderdelen en materialen geproduceerd
 • De producten bevatten reeds gerecycled materiaal
 • De producten zijn voorzien van een QR-code dat leidt naar een materiaalpaspoort
 • De producten zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt
 • De producten komen retour via een retourlogistiek systeem
 • Alle materialen worden hoogwaardig hergebruikt in nieuwe producten
 • De klant ontvangt een rapportage van de milieu-impact en aantal uren dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de ontmanteling van de producten hebben gewerkt
EMMA Safety Footwear BV
Retourlogistiek

De cage waarin u uw persoonlijke beschermingsmiddelen kunt deponeren.

Trophy Cabinet

MVO NederlandSocial Enterprise
beoordeel bedrijf
0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)