Instock

Instock

" Zet voedselverspilling op de kaart!"

  • Telefoonnummer: 0642621541
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Straat + huissnummer: Czaar Peterstraat 21
  • Postcode: 1018NW
  • Amsterdam
  • Land: Nederland

Bedrijfsvisie en missie

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. De oprichters van Instock zagen als assistent-supermarktmanagers bij Albert Heijn een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte producten. Denk bijvoorbeeld aan een rijpe mango, een broccoli met een schoonheidsfoutje of overschotten van vlees en vis. Met hun restaurants (in Amsterdam, Den Haag en Utrecht) en catering geven zij opnieuw waarde aan dit voedsel. Elke dag bereiden de creatieve Instock chefs zowel ontbijt en lunch als diner en lekkere borrelhapjes van het surplus eten. Instock redt iedere week zo'n 2.500 kilo eten en heeft sinds 2014 al meer dan 385.000 kilo eten van de verspilling gered.

Instock hoopt ook op een leuke en positieve manier bij te dragen aan de bewustwording rondom voedselverspilling. Dit doen zij door middel van de eetbeleving in hun restaurants, maar ook door middel van hun eigen producten, zoals Pieper bier (gemaakt van geredde aardappels), Bammetjes bier (gemaakt van gered brood) en Instock Granola (gemaakt van gered bierbostel).

Ook wilt Instock thuiskoks inspireren minder te verspillen. Zo hebben zij het kookboek Instock Cooking geschreven waarin traditionele conserveringstechnieken gebruikt worden om van overgebleven producten unieke gerechten te maken. Tijdens de Masterclasses van Instock worden deze technieken uitgelegd en gedemonstreerd door de chefs. Om ook de jongste generatie bewust met eten om te laten gaan, hebben zij een lespakket ontwikkeld voor groep 5 t/m 8 van de basisschool over voedsel, de productie ervan en de impact van verspilling.

Elk jaar wordt wereldwijd een derde van het geproduceerde voedsel verspild. Dit komt neer op zo’n 1,3 miljard ton weggegooid eten. Enorm zonde! Hiermee wordt niet alleen het voedsel verspild, maar ook alles wat gebruikt is tijdens de productie; zoals energie, land, water en CO2 uitstoot. Voedselverspilling is dus een enorme last voor ons milieu. Sinds september 2017 maakt Instock het ook voor andere horeca-ondernemers om gered AGF af te nemen via hun Food Rescue Center.

Onze doelstellingen

icoon afval

0% Afval

Zo circulair mogelijk te werk gaan.

Onze producten

Instock
Pieper bier

Pieper Bier

Jaarlijks wordt er minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde! Daarom maakt Instock Pieper Bier van geredde aardappels. De aardappels voor Pieper Bier komen van een aardappelverpakker.

Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale. Pieper Bier is lekker bij o.a. rijke volle kazen, zoals oud-Hollandse kaas en roquefort, kruidige en volle gerechten zoals gegrild vlees, curry's en burrito's.

Alcoholpercentage: 4,7%

Ingrediënten: water, GERSTEmout, hop, geredde aardappels.

Bevat: gerst, glutenbevattende granen.

Instock
Bammetjes bier

Bammetjes Bier

Brood wordt op zuivel na het meest verspild in Nederland. Jaarlijks komt dit neer op 380 miljoen kilo brood! Instock vindt dit zonde en brouwt daarom bier van gered brood. Bij het brouwen van Bammetjes Bier worden verschillende soorten brood gebruikt en uiteindelijk worden per biertje twee boterhammen gered.

Het broodbier smaakt als een Weizen. Het is een biertje met een zomers karakter en heeft door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan. Bammetjes Bier is o.a. lekker bij milde kazen, zoals port salut en brie, lichte of gepocheerde gerechten zoals sushi, salades en vis.d wordt op zuivel na het meest verspild in Nederland.

Alcoholpercentage: 4,5%

Ingrediënten: water, GERSTE- en TARWEMOUT, hop, GERED BROOD, gist.

Bevat: gerst, tarwe, glutenbevattende granen.

beoordeel bedrijf
0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)