PaperWise

PaperWise

" Wiste With Waste"

  • Telefoonnummer: +31 (0)492 849 575
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Straat + huissnummer: Hagelkruisweg 11
  • Postcode: 5735 BH
  • Aarle-Rixtel
  • Land: Nederland

Bedrijfsvisie en missie

PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk papier en karton gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst.

In januari 2015 is PaperWise gelanceerd met de missie om landbouwafval niet te verbranden, maar er meerwaarde aan te geven door er topkwaliteit milieuvriendelijk papier en karton van te maken. PaperWise is het bewijs dat een duurzame circulaire economie met A-kwaliteit producten mogelijk is. De milieu impact ligt 47% lager dan FSC-papier van houtvezels en 29% lager dan recycled papier. We willen mensen en organisaties met elkaar verbinden en in beweging brengen voor een duurzame samenleving. Dit doen we door het aandeel landbouwafval als grondstof voor papier en karton zo hoog mogelijk te krijgen.

Onze doelstellingen

icoon afval

0% Afval

Zero Waste

De hoeveelheid landbouwafval wereldwijd bedraagt jaarlijks circa 13.200 miljard kilo. Voor de productie van alle papier en karton in Europa per jaar, hebben we maar 1,8% van het jaarlijks beschikbare wereldwijde landbouwafval nodig. Momenteel wordt landbouwafval voor het overgrote deel verbrand! Dat is jammer, want door landbouwafval als grondstof te gebruiken realiseren we een enorme milieu besparingen

icoon fosiel

0% Fossiel

Het doel van PaperWise is om het aandeel landbouwafval als grondstof voor papier en karton zo hoog mogelijk te krijgen

PaperWise papier en karton wordt geproduceerd met 100% groene energie. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van eigen bio-vergisting en windenergie centrales. 

icoon talent

100% Sociaal en inclusief

MVO leiderschap

Kennis, bewustwording en actie zijn nodig om systemen te veranderen. Om een duurzame samenleving te creëren hebben we mensen en organisaties nodig die MVO-leiderschap tonen. Enerzijds moeten er producten beschikbaar zijn en anderzijds kopers/gebruikers. PaperWise is een middel/product om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Mensen en organisaties die PaperWise kopen geloven in een circulaire economie waar afval meerwaarde krijgt.

Onze producten

PaperWise
PaperWise print- en kopieerpapier

PaperWise print- en kopieerpapier is topkwaliteit wit papier van landbouwafval met een milieu impact 47% lager dan FSC-papier van houtvezels en 29% lager dan recycled papier. Het is geschikt voor alle multifunctional high speed kopieermachines, maar ook voor laser en inktjet printers. De verpakking vertelt het verhaal van PaperWise en helpt mee om de duurzame bewustwording bij medewerkers te vergroten.

Art. 101.100 PaperWise multifunctional copy & printing paper, A4 210x297mm, 75 gr/m², White, ream-500 sheets

PaperWise
PaperWise papier voor drukwerk: boeken, brochures en verslagen

PaperWise levert papier en karton voor 3 segmenten:

  1. De kantooromgeving
  2. Verpakkingsmaterialen
  3. Drukwerk

PaperWise is enorm trots dat het bekende slaafvrije chocolademerk Tony’s Chocolonely voor PaperWise papier heeft gekozen om het MVO-jaarverslag op te drukken. PaperWise levert een breed assortiment papier en karton in verschillende gramsgewichten en afmetingen op grootformaat vel of rol voor drukkerijen en kartonnage verwerkende bedrijven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Trophy Cabinet

ISO 14001CO2 footprintMVO NederlandNudge
beoordeel bedrijf
0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)