• Maak jouw INkoop succesvoller

    Maak jouw INkoop succesvoller

GroenGeld: voor de inkoper 2.0

Zoekt u B2B ècht circulaire, groene en sociale producten en diensten? Dan bent u nu aan het goede adres. Laat u inspireren en kijk in de digitale etalage

De Stichting GroenGeld is een collectief van ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen voor een gezamenlijke toekomst. Dit doen ze door kwaliteitsproducten te leveren met bewezen prestaties voor CO2, Circulair en sociaal ondernemerschap. GroenGeld heeft een entré-toets, vraagt een schriftelijke verklaring en stelt voorwaarden aan verkopende partijen. Dit bespaart u een lange zoektocht in een oerwoud van green-wash. Uw voordelen: 

  1. Alle producten en diensten onder één dak
  2. Snelle zoekfunctie
  3. Altijd een gratis advies als uw wens niet in de digitale etalage staat
  4. Gegarandeerde kwaliteit door toelatingsbeleid van toegelaten producten en diensten
  5. Gegarandeerde impact met CO₂-reductie, circulaire grondstoffen en sociaal kapitaal

 GroenGeld faciliteert de match tussen vraag en aanbod. Bezoek daarvoor onze inspirerende bijeenkomsten zoals de jaarlijkse Circulare Markt en onze Marktconsultaties voor overheden & lokaal bedrijfsleven op lokatie. Daarnaast dagen wij organisaties uit met onze Green Challenge. Jaarlijks vieren wij de Dag van de Duurzame Facilitymanager op 21 maart.

 

 

De mensen achter GroenGeld

Oprichter en initiatiefnemer Frances Prins voelt zich bevoorrecht om in deze tijd te leven. Nú is het de tijd om ervoor te zorgen dat er oplossingen komen voor natuurbehoud en klimaatverandering. Al jaren ziet zij de afbraak van haar eigen leefomgeving, de oerwouden en de vervuiling van oceanen. Steeds meer wilde dieren verdwijnen en ecosytemen zijn ernstig aangetast. Daarnaast vindt ze dat we in Nederland nog onvoldoende het koloniale tijdperk hebben verlaten. Er is nog steeds geen sprake van een inclusieve maatschappij. Met het besef dat geld de markt stuurt, ziet zij kansen om met B2B-inkoop van de juiste producten en diensten in Nederland het verschil te maken.Van haar passie heeft ze haar werk gemaakt.

Frances was één van de eersten die afstudeerde als milieukundige. Ze is opgeleid om vanuit een brede visie analyses en te maken en oplossingen te creëren. Met veel MKB-directies heeft ze gewerkt aan duurzame en innovatieve projecten. Voorbeelden hiervan zijn: Gebr. van der Geest (Enschede), Twente Milieu (Enschede), Twee "R" Reclycing Groep B.V. (Hengelo), en woningcorporatie Domijn (Enschede). Ze kwam erachter dat de meest succesvolle groene koploperbedrijven een inspirerend nieuw product hebben dat maatschappelijke meerwaarde oplevert. Producten die directe oplossingen bieden voor klimaat, werkgelegenheid en grondstoffen, doordat ze circulair, sociaal en duurzaam zijn. Het merendeel van die bedrijven groeit echter te langzaam en verkoopt onvoldoende. Ze is van mening dat dat anders kan.

“Ik geloof in een wereld waar iedereen in voldoende mate in z’n behoeften kan voorzien. Dat kan als we ieder voor zich onze eigen verantwoordelijkheid nemen voor de balans in de 4 P’s: People, Planet, Profit en Prosperity.  Als inkopers bewuster hun budgetten gaan besteden. Iedere euro doet er toe en iedere inkoper telt. Iedereen kan iedere dag beginnen om het te DOEN.

Met GroenGeld werken we samen aan verbeteringen die over een paar jaar normaal zijn. Vanuit mijn talent voor organiseren en verbinden, wil ik op landelijke schaal en in- en verkoop van B2B groene en sociale producten en diensten bevorderen.

Raad van Advies

Frances werkt samen met de Raad van Advies: Maud van Geel, Rob Reuvekamp en Jasper Kerkwijk.

Comyoo | Interactieve media, partner van GroenGeld

De marketing, huisstijl en website van GroenGeld zijn ontwikkeld door Comyoo | Interactieve media.

Jaap Geerts (directeur) over de samenwerking: “Wij geloven in een wereld waarin persoonlijke relaties en het inzetten van talenten de sleutels zijn tot succesvolle innovaties en creativiteit. Wij willen GroenGeld helpen om van waarde te zijn in Nederland. Wij werken voor GroenGeld omdat we eerlijke handel en gezonde onderlinge relaties verkiezen boven winstmaximalisatie en schaalvergroting. Wij bedenken en realiseren creatieve & zinvolle innovaties op het gebied van media & communicatie en helpen daarmee onder andere GroenGeld te bouwen aan een betere wereld.”

Samenwerking met United Economy

Vanaf 31 maart 2016 werken we samen met United Economy van Heidi Leenaards. 'Geld regeert de wereld', wordt er wel gezegd. Daar zit zeker een kern van waarheid in. We kunnen dat ook als kans zien. De kans om geld zó te laten werken dat het een instrument wordt dat de samenleving stimuleert bij het vinden van een nieuwe, duurzame koers'. Deelnemers van GroenGeld kunnen bij elkaar en bij GroenGeld per heden met units betalen.Dat houdt in dat zij elkaar met 'circulair geld' betalen. Waar euro's voortdurend weglekken naar de speculatieve markten, heeft circulair geld als kenmerk dat het blijft circuleren in de reële economie. Het is geld voor en van de bedrijven zelf. Meer informatie over hoe circulair geld werkt en hoe je als bedrijf direct mee kunt doen, vind je op www.unitedeconomy.nl.

Samenwerking met NL GreenLabel 

Vanaf 16 januari 2019 is er een samenwerking met Prisca van der Wal van NL GreenLabel. Deze organisatie vertegenwoordigt en faciliteert de echt groene sector met alle producten en diensten voor het inrichten van de buitenruimte. Deze samenwerking levert een mooi duurzaam productenaanbod op en de mogelijkheid om producten te laten certificeren met een Green Label. Voor meer informatie kijk op de website van NL GreenLabel.