• Maak jouw INkoop succesvoller

    Maak jouw INkoop succesvoller

GroenGeld: voor de inkoper 2.0

Zoekt u B2B ècht circulaire, groene en sociale producten en diensten? Dan bent u nu aan het goede adres. Laat u inspireren en kijk in de digitale etalage

De Stichting GroenGeld is een collectief van ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen voor een gezamenlijke toekomst. Dit doen ze door kwaliteitsproducten te leveren met bewezen prestaties voor CO², Circulair en sociaal ondernemerschap. GroenGeld heeft een entré-toets, vraagt een schriftelijke verklaring en stelt voorwaarden aan verkopende partijen. Dit bespaart u een lange zoektocht in een oerwoud van green-wash. Uw voordelen: 

  1. Alle producten en diensten onder één dak
  2. Snelle zoekfunctie
  3. Altijd een gratis advies als uw wens niet in de digitale etalage staat
  4. Gegarandeerde kwaliteit door toelatingsbeleid van toegelaten producten en diensten
  5. Gegarandeerde impact met CO₂-reductie, circulaire grondstoffen en sociaal kapitaal

 GroenGeld faciliteert de match tussen vraag en aanbod. Bezoek daarvoor onze inspirerende bijeenkomsten zoals de jaarlijkse Circulare Markt en onze Marktconsultaties voor overheden & lokaal bedrijfsleven op lokatie. Daarnaast dagen wij organisaties uit met onze Green Challenge. Jaarlijks vieren wij de Dag van de Duurzame Facilitymanager op 21 maart.

 

 

De mensen achter GroenGeld

Frances Prins is dé bedenker en initiatiefnemer van GroenGeld. Ze werkt al jaren met MKB-directies aan duurzame en innovatieve projecten. Enkele bedrijven waarmee ze samenwerkte zijn: Gebr. van der Geest (Enschede), Twente Milieu (Enschede), Twee "R" Reclycing Groep B.V. (Hengelo), en woningcorporatie Domijn (Enschede). Ze kwam erachter dat de meest succesvolle groene bedrijven een inspirerend nieuw product hebben maatschappelijke meerwaarde oplevert. Het merendeel van die bedrijven groeit echter te langzaam en verkoopt onvoldoende. Zou dat anders kunnen ….? 

“Ik geloof in een wereld waar iedereen in voldoende mate in z’n behoeften kan voorzien. Dat kan ondermeer als we ieder voor zich en inkopers met name, bewuster hun budgetten gaan besteden. Iedere euro doet er toe en iedere inkoper telt. Samen werken we aan verbeteringen die over een paar jaar normaal zijn.
Vanuit mijn talent voor organiseren en verbinden, wil ik op landelijke schaal en in en verkoop van groene en sociale producten en diensten bevorderen.

Raad van Advies

Frances werkt samen met de Raad van Advies: Maud van Geel, Rob Reuvekamp en Jasper Kerkwijk.

Comyoo | Interactieve media, partner van GroenGeld

De marketing, huisstijl en website van GroenGeld zijn ontwikkeld door Comyoo | Interactieve media.

Jaap Geerts (directeur) over de samenwerking: “Wij geloven in een wereld waarin persoonlijke relaties en het inzetten van talenten de sleutels zijn tot succesvolle innovaties en creativiteit. Wij willen GroenGeld helpen om van waarde te zijn in Nederland. Wij werken voor GroenGeld omdat we eerlijke handel en gezonde onderlinge relaties verkiezen boven winstmaximalisatie en schaalvergroting. Wij bedenken en realiseren creatieve & zinvolle innovaties op het gebied van media & communicatie en helpen daarmee onder andere GroenGeld te bouwen aan een betere wereld.”

Samenwerking met United Economy

Vanaf 31 maart 2016 werken we samen met United Economy van Heidi Leenaards. 'Geld regeert de wereld', wordt er wel gezegd. Daar zit zeker een kern van waarheid in. We kunnen dat ook als kans zien. De kans om geld zó te laten werken dat het een instrument wordt dat de samenleving stimuleert bij het vinden van een nieuwe, duurzame koers'. Deelnemers van GroenGeld kunnen elkaar en bij GroenGeld per heden met units betalen. Koplopers als Koffiebranderij Peeze, Odin, EOSTA en Driekant hebben inmiddels de daad bij het woord gevoegd. Dat houdt in dat zij elkaar met 'circulair geld' betalen. Waar euro's voortdurend weglekken naar de speculatieve markten, heeft circulair geld als kenmerk dat het blijft circuleren in de reële economie. Het is geld voor en van de bedrijven zelf. Meer informatie over hoe circulair geld werkt en hoe je als bedrijf direct mee kunt doen, vind je op www.unitedeconomy.nl.